• Home
  • Nieuws
  • HEB IK BIJ ONTSLAG ALTIJD RECHT OP EEN TRANSITIEVERGOEDING?

HEB IK BIJ ONTSLAG ALTIJD RECHT OP EEN TRANSITIEVERGOEDING?

Gemiddeld drie keer per week krijg ik deze vraag voorgelegd. Logisch natuurlijk. Vooral wanneer het aangezegde ontslag onterecht is en je liever je werk blijft doen.

In de wet is geregeld dat je recht hebt op de transitievergoeding als het dienstverband door tussenkomst van de kantonrechter of het UWV wordt beeindigd.

Maar hoe zit het dan in alle andere situaties?

Een dienstverband wordt namelijk lang niet altijd beëindigd dor tussenkomst van het UWV of de kantonrechter.

Mijn ervaring is dat in 90% van de ontslagzaken de werknemer en werkgever er samen (vaak met hulp van een jurist) uitkomen door het sluiten van een beëindigingsovereenkomst.

De hoogte van de ontslagvergoeding:

Voor de transitievergoeding is een vaste berekening van toepassing. De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van de duur van het dienstverband en het bruto salaris.

Wanneer de werkgever je een vaststellingsovereenkomst aanbiedt, wordt in veel gevallen aansluiting gezocht bij de transitievergoeding. Maar in sommige gevallen valt er echter meer uit te halen!

Als de werkgever zonder goede reden je een vaststellingsovereenkomst aanbiedt en uit alles blijkt dat hij “hoe dan ook” van je af wil, dan raad ik je altijd aan om hoog in te zetten! Bedenk daarbij altijd dat het eerste bod bijna nooit het finale bod is. Ga dus altijd de onderhandelingen aan.

Weet je niet goed hoe je de onderhandelingen met je werkgever moet gaan aanpakken en heb je geen idee wat je kunt vragen van je werkgever? Neem dan contact met mij op, dan kunnen we de voorwaarden samen bespreken.

Waarom is het verstandig om juridische hulp in te schakelen?

Een ontslag is nooit zonder gevolgen. Naast het feit dat je je baan kwijt raakt heeft een ontslag ook gevolgen voor je pensioenopbouw. En heb je nog geen nieuwe baan gevonden? Dan wil je na het einde van het dienstverband natuurlijk graag aanspraak maken op een WW-uitkering. Hoe weet je nu zeker dat je een WW-uitkering ontvangt? Waar let het UWV op en waar moet jezelf op letten?

Daarnaast wil je natuurlijk weten dat je het maximale uit de vaststellingsovereen-komst haalt. Hoe weet je wat je maximaal kan vragen? Hoe voorkom je dat de werkgever na het eerste tegenvoorstel direct de deur dichtgooit?

RuiterAdvies is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Het voordeel hiervan?

Wij weten dat je niet de enige bent die in een vervelende situatie zit op het werk. De afgelopen jaren hebben we veel werknemers bijgestaan en al die dossiers zijn uiteindelijk goed opgelost.

Neem daarom een verstandig besluit: Bespreek jouw specifieke situatie met Ria Ruiter, juridisch adviseur van RuiterAdvies via e-mail info@ruiteradvies.nl of telefoonnummer 06 511 02 809 en we bespreken samen de beste aanpak! 

Naar het overzicht

snel contact

Mediation

Mediation betekent altijd maatwerk, met persoonlijke aandacht voor het individu. Ik ben er van overtuigd dat voor ieder conflict een oplossing is, naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Mediation is op basis van vrijwillige deelname; de weg naar de rechter blijft altijd open.