Nieuws

OPZEGGEN IN DE PROEFTIJD

Geschreven op

Opzeggen in de proeftijd In de proeftijd kan een arbeidsovereenkomst door beide partijen (werkgever en werknemer) met onmiddellijke ingang worden opgezegd. Er hoeft dus geen opzegtermijn in acht genomen te worden. Lees meer »

ZELF JE ONTSLAG AFHANDELEN OF TOCH EEN JURIST INSCHAKELEN

Geschreven op

Zonder dat je het ziet aankomen krijg je een ontslagvoorstel overhandigd. Je werkgever stuurt je naar huis om erover na te denken en verzoekt je zo snel mogelijk te tekenen. Een uitzonderlijke situatie? Zeker niet! Deze werkwijze overkomt honderden werknemers per dag. Lees meer »

WIA BESLISSING TE LAAT? WAT KUN JE DOEN.......

Geschreven op

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan. Ook in de media is hieraan al de nodige aandacht besteed. Het UWV is al enige tijd in veel gevallen te laat met het uitvoeren van WIA-beoordelingen en het nemen van beslissingen op WIA-aanvragen. Lees meer »

Ontslag bij Long Covid: Ga niet zomaar akkoord

Geschreven op

Bijna twee jaar geleden: 27 februari 2020, werd in Nederland de eerste coronabesmetting vastgesteld. Van de mensen die daarna het coronavirus hebben opgelopen heeft een deel langdurige klachten overgehouden (Long Covid). Lees meer »

Te laat op je werk ……………

Geschreven op

Ja hoor! Ben je met de beste intenties op tijd vertrokken uit huis en staat de A12 muurvast of is er ergens een treinstoring. Jeetje, alweer te laat op het werk! Voor wiens risico komt dit nou eigenlijk? Woon-/werkverkeer komt voor rekening van de werknemer Het woon-werkv... Lees meer »

MEDIATION IN ARBEIDSCONFLICTEN

Geschreven op

Arbeidsconflict: arbeidsmediation biedt uitkomst Het is van alle jaren: waar mensen met elkaar samenwerken, kan een arbeidsconflict ontstaan. Een arbeidsconflict kan zo hoog oplopen dat men er zelf niet meer uitkomt. Lees meer »

DISFUNCTIONEREN

Geschreven op

Als werkgever ben je niet tevreden over het functioneren van je werknemer. Welke instrumenten heb je om het functioneren van die werknemer bij te sturen? Hoe zet je effectief een verbetertraject in? Heeft dit allemaal geen effect gehad, dan is de maat vol! Lees meer »

JURIDISCH SPREEKUUR

Geschreven op

Heb je vragen over werk, inkomen of een uitkering vanuit het UWV of de Sociale Verzekeringsbank en wil je hierover graag juridisch advies hebben? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur in de ZinIn bibliotheek in Nijverdal. Lees meer »

ARBEIDSOVEREENKOMST : Wanneer krijg ik een vast contract?

Geschreven op

Heb je een tijdelijke arbeidsovereenkomst? En biedt je werkgever je na afloop weer een tijdelijk contract aan? Dan vraag je je waarschijnlijk af of dat wel kan. Moet je intussen geen vast contract krijgen? In deze column leg ik je het allemaal uit! Lees meer »

OUDERSCHAPSVERLOF

Geschreven op

Met ingang van 2 augustus 2022 kunnen ouders negen weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Op 12 oktober 2021 heeft de Eerste kamer ingestemd met de Wet betaald ouderschapsverlof. Dit is een uitwerking van een Europese richtlijn voor een betere werk-privébalans. Lees meer »

snel contact

Mediation

Mediation betekent altijd maatwerk, met persoonlijke aandacht voor het individu. Ik ben er van overtuigd dat voor ieder conflict een oplossing is, naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Mediation is op basis van vrijwillige deelname; de weg naar de rechter blijft altijd open.