JURIDISCH SPREEKUUR

 

Heb je vragen over werk, inkomen of een uitkering vanuit het UWV of de Sociale Verzekeringsbank en wil je hierover graag juridisch advies hebben? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur in de ZinIn bibliotheek in Nijverdal.

Elke 2e en 4e donderdag van de maand van 14.00- tot 16.00 uur ben ik aanwezig in de ZinIn bibliotheek om je vragen aan te horen en te beantwoorden.

Wie kan er terecht bij het juridisch spreekuur?

 

Het is belangrijk dat er toegankelijke juridische hulp is op het gebied van werk en Inkomen voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Vaak kan een eerste advies je al een stap verder helpen. Wanneer ik je vraag niet direct kan antwoorden, dan zoek ik het voor je uit of bespreken we de mogelijkheden voor eventuele vervolgstappen voor verdere juridische hulp, begeleiding of een doorverwijzing. Daarnaast kan ik je als mediator adviseren en behulpzaam zijn ingeval van arbeids- of buurtconflicten.

Een kleine greep uit juridische vragen die bijvoorbeeld behandeld kunnen worden

  • Ik heb een vaststellingsovereenkomst gekregen van mijn werkgever, wat moet ik doen? 
  • Mijn werkgever betaalt mijn salaris niet op tijd, hoe zorg ik ervoor dat ik mijn salaris krijg?
  • Ik ben gekort op mijn AOW door de Sociale Verzekeringsbank, is dit wel goed? 
  • Wanneer heb ik recht op een WIA-uitkering? 
  • Wat zijn mijn rechten en plichten bij een uitkering van het UWV? 
  • Mijn beperkingen zijn toegenomen, wat betekent dit voor mijn WIA-uitkering?
  • Ik heb een concurrentiebeding in mijn arbeidsovereenkomst, wat houdt dit in?
  • Ik moet mijn lease auto van de werkgever inleveren, wat zijn mijn rechten?

Jouw arbeidsconflict oplossen?     

Je komt samen met je werkgever niet uit je arbeidsconflict of de bedrijfsarts adviseert mediation omdat er spanningen zijn in jouw werkrelatie. Als arbeidsmediator kan ik helpen om tot een voor beide partijen acceptabele oplossing te komen.

Contact en overleg:

Tijdens het juridisch spreekuur op de 2e verdieping van de ZinIn-bibliotheek hebben we gemiddeld 15 minuten de tijd om je vraag te behandelen. Mocht dit onvoldoende tijd zijn, dan wordt er eventueel een vervolgafspraak gemaakt.

Telefonisch contact:

Ben je niet in de gelegenheid om naar het juridisch spreekuur te komen, maar wil je wel graag een kort juridisch advies hebben? Plan dan een telefonisch contactmoment met mij via het e-mailadres: info@ruiteradvies of telefoonnummer:      06 511 02 809.

 

 

 

Naar het overzicht

snel contact

Mediation

Mediation betekent altijd maatwerk, met persoonlijke aandacht voor het individu. Ik ben er van overtuigd dat voor ieder conflict een oplossing is, naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Mediation is op basis van vrijwillige deelname; de weg naar de rechter blijft altijd open.