Nieuws

HOE WORD JE ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPERCENTAGE VASTGESTELD VOOR HET RECHT OP EEN WIA-UITKERING

Geschreven op

Om recht te hebben op een WIA-uitkering, moet het UWV je minimaal 35% arbeidsongeschikt beoordelen. Deze beoordeling wordt gedaan als je 104 weken ononderbroken arbeidsongeschikt bent geweest (=wachttijd voor de WIA). Lees meer »

(DREIGEND) ONTSLAG

Geschreven op

Krijg jij opdrachten van je werkgever die je niet redelijk vindt? Is je functie veranderd en ben je het daar niet mee eens? Is er gedoe over je ziekmeldingen of loon? Of gaat het al langere tijd niet goed tussen jou en je collega? Dan heb je misschien een arbeidsconflict! Lees meer »

BONJE MET DE BUREN (deel II)

Geschreven op

In een dichtbevolkt land als Nederland is een burenconflict soms onvermijdelijk. Meestal ontstaat een ruzie naar aanleiding van bepaalde overlast, zoals geluidsoverlast of onenigheid over elkaars eigendom. Ook achterstallig onderhoud bij de buren kan vaak tot problemen le... Lees meer »

BONJE MET DE BUREN

Geschreven op

Bonje met de buren ………… mediation In een dichtbevolkt land als Nederland is een burenconflict soms onvermijdelijk. Meestal ontstaat een ruzie naar aanleiding van bepaalde overlast, zoals geluidsoverlast of onenigheid over elkaars eigendom. Ook ach Lees meer »

Vakantie-uren en corona. Waar moet je op letten? Deel II

Geschreven op

Door corona en de beperkingen voor het reizen naar het buitenland stapelen de opgebouwde vakantie-uren zich op. De regels voor de vakantie-uren zijn niet veranderd. Toch vraagt corona om een andere benadering dan normaal. Waar moet je op letten? Lees meer »

VAKANTIE-UREN EN CORONA, WAAR MOET JE OP LETTEN?

Geschreven op

Vakantie-uren en corona. Waar moet je op letten? Arbeidsrecht Door corona en de beperkingen voor het reizen naar het buitenland stapelen de opgebouwde vakantie-uren zich op. De regels voor de vakantie-uren zijn niet veranderd. Lees meer »

HEB IK BIJ ONTSLAG ALTIJD RECHT OP EEN TRANSITIEVERGOEDING?

Geschreven op

Gemiddeld drie keer per week krijg ik deze vraag voorgelegd. Logisch natuurlijk. Vooral wanneer het aangezegde ontslag onterecht is en je liever je werk blijft doen. In de wet is geregeld dat je recht hebt op de transitievergoeding als het dienstverband door tussenkomst v... Lees meer »

MIJN SALARIS WORDT STEEDS TE LAAT UITBETAALD, WAT NU?

Geschreven op

“Mijn werkgever betaalt mijn salaris steeds te laat uit" Eerst ging het om een paar dagen, maar nu krijg ik mijn salaris pas halverwege de volgende maand. Mijn vaste lasten zijn dan inmiddels afgeschreven. Ik kom hierdoor in de problemen! D Lees meer »

TIJDELIJKE VERSOEPELING RVU-HEFFING: Wat moet je weten ....

Geschreven op

De RVU-drempelvrijstelling (Regeling Vervroegde Uittreding) is een onderdeel van het pensioenakkoord. Dit betekent dat de RVU-heffing van 52 procent voor de werkgever tijdelijk en onder voorwaarden achterwege blijft, voor zover de betalingen in het kader van de RVU onder... Lees meer »

WETSWIJZIGINGEN 2021

Geschreven op

Op 1 januari en 1 juli vinden er altijd wijzigingen plaats op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. De belangrijkste wijzigingen lees je in deze nieuwsbrief. SOCIALE ZEKERHEID Minimumloon per 1 januari 2021: Lees meer »

snel contact

Mediation

Mediation betekent altijd maatwerk, met persoonlijke aandacht voor het individu. Ik ben er van overtuigd dat voor ieder conflict een oplossing is, naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Mediation is op basis van vrijwillige deelname; de weg naar de rechter blijft altijd open.