• Home
  • Nieuws
  • ZELF JE ONTSLAG AFHANDELEN OF TOCH EEN JURIST INSCHAKELEN

ZELF JE ONTSLAG AFHANDELEN OF TOCH EEN JURIST INSCHAKELEN

Zonder dat je het ziet aankomen krijg  je een ontslagvoorstel overhandigd. Je werkgever stuurt je naar huis om erover na te denken en verzoekt je zo snel mogelijk te tekenen. Een uitzonderlijke situatie? Zeker niet!

Deze werkwijze overkomt honderden werknemers per dag. Ga er maar aan staan! Met je vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst) nog vers in de hand, ga je meteen het internet op. Je zoekt naar de betekenis van onbekende woorden als transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst of finale kwijting.

Je wordt bedolven onder een enorme hoeveelheid juridische informatie van arbeidsrechtdeskundigen en overheidsinstanties.

Zelf onderhandelen of uitbesteden 

Daar zit je dan met een brok in je keel vanwege het recente voornemen tot ontslag. Je moet nu de wijsheid zien te vinden om de juiste dingen te doen. Je vraagt je waarschijnlijk af of je zelf je ontslag kunt afwikkelen of dat het verstandiger is om een jurist in te schakelen, die bekend is met het ontslagrecht. Wellicht helpt de volgende informatie om een goede keuze te maken.

Vragen over afwikkeling ontslag

  • Kan je in de regel goed voor jezelf opkomen?
  • Heeft je werkgever de neiging je te overtreffen?
  • Hoe emotioneel sta je in het voorgenomen ontslag?
  • Vind je het fijn om hier geen energie meer aan te besteden?
  • Zorgen "vreemde ogen" tot een betere onderhandelingspositie?
  • Durf je je ontslag uit handen te geven?

In de afgelopen 15 jaar heb ik honderden werknemers gesproken over hun ontslagsituatie. In veel van deze gesprekken stellen mensen mij de vraag of ze zelf in staat zijn om met hun werkgever te onderhandelen of dat het beter is om daar een jurist  voor in te schakelen. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van vele factoren.

Mijn advies over jouw situatie

De vragen over de afwikkeling van het ontslag komen in een goed adviesgesprek aan bod. De optelsom van de antwoorden bepaalt de uitkomst. Het kan zijn dat ik aangeef om met alle informatie die je al hebt, zelf in overleg te treden met je werkgever. In het andere geval adviseer ik echter om er tussenuit te stappen, afstand te nemen en mij je ontslag te laten afwikkelen.

Ga in ieder geval niet te snel! Ga er niet vanuit dat alle kennis over het ontslagrecht op internet te vinden is. Onderhandelen bij ontslag is een vak waarbij je veel kunt winnen. Met de verkeerde stappen kun je echter ook veel verliezen.

Meer weten of hulp nodig?

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je hulp nodig, neem dan contact op met Ria Ruiter, jurist arbeidsrecht van RuiterAdvies via e-mail info@ruiteradvies.nl telefoonnummer: 06 511 02 809 of www.ruiteradvies.nl voor een gratis adviesgesprek en ik help je graag verder.

 

Naar het overzicht

snel contact

Mediation

Mediation betekent altijd maatwerk, met persoonlijke aandacht voor het individu. Ik ben er van overtuigd dat voor ieder conflict een oplossing is, naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Mediation is op basis van vrijwillige deelname; de weg naar de rechter blijft altijd open.